Werkzaamheden lekkage Pijlkruidveld

In het Pijlkruidveld is aan een van onze grotere drinkwatertransportleiding een lek ontstaan. Een eerdere reparatiepoging heeft helaas niet mogen baten. Om verder te mogen werken aan de leiding hebben wij vergunning nodig. Zodra deze is ontvangen gaan Aannemersbedrijf G. van der Ven en collega's van Dunea aan de slag om de lekkage te verhelpen.

De afgelopen weken zijn we gestart met onderzoek en een eerste reparatiepoging aan de drinkwatertransportleiding. Helaas bleek het een complexe reparatie te worden. Om de transportleiding veilig te kunnen repareren is er een bouwhek om het werkterrein gezet. Wij moeten de leiding nu verder laten ontgraven en daarvoor hebben we een nieuwe vergunning nodig. Deze vergunning hebben wij aangevraagd in een zogenaamde spoedprocedure bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland. Hiermee hopen wij de vergunning versneld te ontvangen. Zodra alle uitslagen van het grondonderzoek en de benodigde vergunning binnen is, gaan Aannemersbedrijf G. van der Ven en onze collega's aan de slag om de lekkage te verhelpen. 

Levering van drinkwater

De levering van drinkwater naar uw woning wordt niet onderbroken. Ook zijn er geen of geringe drukklachten te verwachten. Er is geen risico voor de kwaliteit van uw drinkwater. U kunt dit dus veilig blijven gebruiken.

Overlast

Dagelijks wordt door Dunea de situatie rondom de leiding gecontroleerd. De pompen in de bouwkuip worden regelmatig even aangezet om de grondwaterstand stabiel en veilig te houden. De bouwkuip mag niet droog komen te liggen om de grond stabiel te houden en daarmee verdere schade aan de leiding te voorkomen. Als de herstelwerkzaamheden plaats gaan vinden, kun u overlast ondervinden van het materiaal en materieel dat wij moeten inzetten.

Fietspad

In verband uw en ieders veiligheid kan het fietspad niet vrijgegeven worden. Er zitten te veel scheuren in het asfalt die tot gevaarlijke situaties kan leiden. Deze beslissing ligt bij de wegbeheerder Gemeente Den Haag. 

Vragen

Geregeld zijn er medewerkers van Dunea aanwezig op het werk om de situatie in de gaten te houden. U mag hen te allen tijde aanspreken. Ook als straks de aannemer op het werk aanwezig is, kunt u hen altijd aanspreken. Zij zorgen dat uw vraag bij Dunea terecht komt. U kunt uw vraag ook mailen naar communicatie@dunea.nl