Kom met het hele gezin naar de Rangerdag in Nationaal Park Hollandse Duinen!

Ontdek de avonturen die de natuur te bieden heeft tijdens de Rangerdag op zaterdag 24 augustus in het duingebied Ganzenhoek. Dit evenement, georganiseerd door Staatsbosbeheer en Dunea, is speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Laat je kinderen de ranger in zichzelf ontdekken terwijl jullie samen genieten van dit unieke gebied.

Avontuur voor kinderen in de natuur

Op deze dag kunnen jullie als gezin zelf op ontdekkingsreis gaan langs een 3 kilometer lange route. Onder begeleiding van boswachters van Staatsbosbeheer en duinwachters van Dunea worden er diverse opdrachten uitgevoerd. Van het onderzoeken van waterbeestjes tot het speuren naar verschillende dierensoorten, er valt van alles te beleven en je leert dingen die een echte ranger moet weten. Voor elke voltooide opdracht ontvangen de kinderen een stempel op hun speciale stempelkaart. En dat is nog niet alles - aan het einde van de ontdekkingstocht krijgen de jonge avonturiers een officieel Rangerdiploma als bewijs van hun prestaties.

Praktische informatie

De Rangerdag begint om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Op zaterdag 24 augustus kun je vanaf parkeerplaats 'de Kuil' aan de Wassenaarse Slag in Wassenaar van start gaan. Duingebied de Ganzenhoek, gelegen in Nationaal Park Hollandse Duinen, staat bekend om zijn prachtige bossen en duinen. De route is ook met kinderwagens begaanbaar. Op de parkeerplaats is een toiletvoorziening aanwezig en onderweg is er een watertappunt, dus neem je eigen waterfles mee. De locatie van de Rangerdag is uitstekend bereikbaar per fiets. Je kunt je fiets parkeren in de fietsenstalling nabij parkeerplaats 'de Kuil'. Het evenement is gratis toegankelijk voor alle bezoekers.

Belangrijke informatie:

  • Datum: 24 augustus 2023
  • Tijd: 10.00 uur - 15.00 uur
  • Locatie: Parkeerplaats 'de Kuil' aan de Wassenaarse Slag in Wassenaar
  • Afstand: 3 kilometer (buggyvriendelijk)
  • De hond mag aangelijnd mee
  • Kosten: Gratis toegang voor alle deelnemers

Ontdek de natuur samen met je kinderen

De Rangerdag biedt niet alleen een dag vol avontuur, maar ook een unieke kans om samen met je gezin de natuur van dichtbij te beleven en te leren van ervaren boswachters. Mis deze kans niet om een onvergetelijke dag in de natuur door te brengen en je kinderen te laten ervaren hoe het is om een echte ranger te zijn!

Zet zaterdag 24 augustus in je agenda en kom naar de Rangerdag in Nationaal Park Hollandse Duinen.