Spannende kindercolleges over de toekomst van (drink)water

Vanuit het educatieve partnerschap met Museon-Omniversum in Den Haag is dit najaar de kindercollegereeks over (drink)water voor de toekomst ontstaan. Tijdens een interactief uur leren kinderen van 8 tot 12 jaar alles over toekomstige drinkwaterbronnen, hoe ze in actie kunnen komen voor schoon water en over de relatie tussen mens en water. Met quizvragen, korte actiemomenten en opdrachten worden de kinderen actief aangezet.

· 28/9: Ontdek de Wereld van Water. Door Dunea 
 
Heb jij je ooit afgevraagd hoe we in Nederland aan ons drinkwater komen? En waarom we op zoek zijn naar nieuwe bronnen? Kom naar het eerste kindercollege van onze spannende waterreeks en ontdek het samen met ‘Drinkwater voor de toekomst’-expert Willemijn Bouland-Oosterwijk van Dunea! 

· 26/10: 4.500 kilometer roeien voor schoon drinkwater. Door Team Ocean 

Wilco van Rooijen en/of Sara Eenhoorn van Team Ocean nemen je mee op de spannende expeditie die zij in 2025 ondernemen. 4 personen roeien van Amerika naar Hawaii, met onderweg gigantische golven, zeeziekte en heel veel blaren. Bij aankomst lopen ze ook nog eens naar de hoogste top van het eiland. En dat alles met minder dan 8 liter water per dag (een gemiddelde Nederlander gebruikt 129 liter). Team Ocean doet het om aandacht te vragen voor schoon drinkwater. 

· 16/11. Drinken uit rivieren en grachten: zou dat kunnen? Door met Li An Phoa en Auke-Florian Hiemstra, ambassadeurs van het Jane Goodall Instituut Nederland 

Zij loopt langs grote rivieren om te kijken hoe we ze weer drinkbaar zouden kunnen maken. Hij heeft een missie om de Leidse grachten plasticvrij te maken. Samen geven Li An Phoa en Auke-Florian Hiemstra dit college om je te laten kijken naar jouw eigen relatie met onze blauwe planeet en wat voor toekomst er mogelijk is. Met beelden uit de film Our Blue World, waar Li An een hoofdrol in speelt. 

Praktische informatie 

De kindercolleges vinden op zaterdagen van 11:00 – 12:00 uur plaats. Toegang met een geldig ticket voor Museon-Omniversum (gratis met museumkaart). Ouders mogen mee (zowel ouder als kind heeft een ticket nodig). Meer informatie en tickets op de website van Museon.