Tijdelijk museum 150 jaar geschiedenis Dunea

Vanaf donderdag 1 augustus tot en met eind september is de Duinkamer bij bezoekerscentrum De Tapuit in Meijendel omgetoverd tot een museum. In deze ruimte zijn verschillende foto’s, prenten en attributen te zien uit de 150-jarige geschiedenis van duin, water en Dunea. Thema's als natuurbeheer, cultuurhistorie, onderzoek en monitoring, recreatie-handhaving-educatie en waterwinning komen terug in teksten en beelden.

Opening 1 augustus

De Graaf van Meijendel heeft recent een schatkist gevonden met daarin de sleutel van het museum. 1 augustus heeft de Graaf samen met Wendy Kloeg-Laeven Divisiemanager bij Dunea, de sleutel in het slot gestoken. Zodra de deur open is gegaan, worden de bezoekers meegenomen terug de tijd in. Om het plaatje compleet te maken zijn er bij de opening nettenboetsers aanwezig. Vroeger repareerden zij de vissersnetten op het veld voor de watertoren in Scheveningen (ook wel het nettenboetsersveld of Harstenhoek genoemd).

 

museum duinkamer Meijendel

Nettenboetsters nog een keer terug op Harstenhoek 2024

museum is geopend kijkje binnen

Openingstijden

Het duinmuseum is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00-16.00 uur. Op zondag en maandag is het gesloten. Entree is gratis. Het tijdelijk museum is tot eind september open. 

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over het museum, actualiteit en de inhoud.