Kraanwatermocktails

4 recepten voor heerlijke drankjes

Heeft u ook zin in water dat net even anders smaakt? Wij hebben 4 heerlijke recepten voor verrassende mocktails op een rijtje gezet. 

Mocktail met limoen en komkommer

Hulk Junior

Ja, Hulk is groener, maar deze cocktail barst net zo hard uit het glas als Hulk uit zijn kleren scheurt. Van frisheid, welteverstaan, want frisser dan de combinatie van kraanwater, komkommer en limoen kan bijna niet.

Wat zit erin?

  • ⅔e liter verfrissend kraanwater
  • 1 frisse limoen
  • ⅓e frisse komkommer
  • Handvol frisse ijsblokjes
  • Paar takjes fris-verse munt

Hoe maak je het?

Vul een waterkan voor ⅔e met water. Snij de limoen in schijfjes en laat ze in het water vallen. Voor extra frisheid: knijp er een beetje limoensap bij. Pak de komkommer, snij een derde deel in schijfjes en voeg die aan het water toe. Idem voor de takjes munt. Vul aan met ijsblokjes. Laat Hulk Junior een half uurtje in de koelkast afkoelen totdat hij geen heethoofd meer is, maar een koele kikker.

Tip! Hulk Junior doet het goed bij zo’n beetje alle maaltijden!

Mocktail met frambozen

Funky Fram(b)rozen

Vrolijke frambozen ontmoeten romantische rozen. Het resultaat is een cocktail waar je fijn bij kunt dansen. Funky uptempo of, als het aan de rozen ligt, zwoel en slow…

Wat zit erin?

  • 100 milliliter kraanwater
  • Een halve liter Rosehip of Hibiscus thee
  • 2 eetlepels rozensiroop
  • 50 gram blozende frambozen
  • Pietsie suiker
  • Het sap van een halve citroen
  • Wel of geen ijsklontjes

Hoe maak je het?

Zet een halve liter thee. Los daar een beetje suiker (maximaal een eetlepel of twee) in op. Laat afkoelen in de koelkast. Pureer ondertussen de frambozen met het kraanwater in een blender. Zeef de frambozenpuree en neem afscheid van de pitjes. Roer rozensiroop, frambozenpuree en citroensap door de afgekoelde thee. Giet het in een mooie kan, karaf of fles en zet die in de koelkast. Laat een nachtje staan of voeg, als je jezelf echt niet meer kunt bedwingen, ijsklontjes toe. Swing de pan uit!

Cocktail met peper

Vurige verfrissing

Verfrissend als vers-getapt kraanwater. Tintelend als een Spaans pepertje wat tussen je tanden knapt. En verleidelijk als een zwoele salsa. Dat is de Vurige Verfrissing, een cocktail waarin Hollands Duinwater een sensueel dansje opvoert met pittige Spaanse pepertjes. Genieten voor gevorderden!

Wat zit er in de pepersiroop?

  • 200 milliliter kraanwater
  • 300 gram suiker (voor deze cocktail mag je zondigen)
  • 1 Spaanse peper, zonder zaadlijsten

Wat zit er in de cocktail?

  • 15 milliliter pepersiroop
  • 15 milliliter citroensap
  • 60 milliliter cranberrysap
  • 20 milliliter ananassap
  • Handjevol ijsblokjes
  • 1 Spaanse peper zonder zaadlijsten
  • 1 schijfje ananas

Hoe maak je de pepersiroop?

Trek een middelgrote steelpan uit je pannenrek. Mix daarin de suiker, het kraanwater en de Spaanse peper (zonder zaadlijsten!). Breng al roerende aan de kook. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen. Hoe maak je de cocktail zelf? Pers de citroen uit. Schenk 15 milliliter citroensap in een cocktailshaker. Voeg pepersiroop, cranberrysap en ananassap toe. Schud alsof je leven ervan afhangt. Pak een verleidelijk glas en drapeer er wat ijsklontjes in. Schenk de cocktail daaroverheen. Voor de mooi: garneer met een schijfje ananas en een Spaanse peper. Serveer met een glimlach, liefst terwijl je een deuntje op je flamencogitaar speelt.

Mocktail met grapefruit

Bitterzoet Boosterwater

Jezelf uitgedaagd om een marathon te lopen? Echt werk maken van je langgekoesterde wielrenambities? Deze cocktail geeft je lijf een (supergezonde!) optater…

Wat zit erin?

  • Water uit de kraan, stop met tappen bij een kleine liter
  • 1 verleidelijk rode grapefruit
  • Versgeperst sinaasappelsap
  • 2 takjes rozemarijn
  • Kou, uit de koelkast en/of dankzij ijsklontjes

Hoe maak je het?

Met een borsteltje! Althans, zo begin je, want die grapefruit kan wel een wasbeurt onder de kraan gebruiken. Het takje rozemarijn ook, maar die kun je beter met zachte hand afspoelen. Snij de grapefruit daarna in plakken en leg die op de bodem van een fles of afsluitbare pot. Voeg rozemarijntakjes en ijsklontjes toe. Pers een sinaasappel en voeg het sap toe. Giet het kraanwater eroverheen. Je bitterzoete booster is meteen gezond, maar nog frisfruitiger na een nachtje koelkast!